Elektronik Güvenlik Sistemleri

Home | güvenlik sistemi | elektronik güvenlik | cctv sistemi | Elektronik güvenlik sistemleri | çevre güvenlik sistemi | biyometrik sistemler | elektronik güvenlik danismanlik | CCTV Kamera Sistemleri

güvenlik sistemi

YANGIN ALGILAMA VE SÖNDÜRME

Yangın algılama ve ihbar sistemleri yangın tehlikesinin bulunduğu her mekanda tesis edilmesi gereken en önemli güvenlik sistemidir. Bu sistemlerde algılama elemanları optik, iyonize duman, ısı, ışın (beam), alev (flame), dedektörleri ile yapılır ve mahaller sesli görsel olarak
uyarılarak can ve mal tehlikesini minimuma indirir. Algılama genel olarak iki sistem adı altında toplanır:

. Konvansiyonel (Bölgesel) sistemler,
. Akıllı Analog (Noktasal) sistemlerdir.

Algılama ile birlikte belirli özelliklere sahip insana karşı zararsız söndürme sistemleri (FM200 otomatik gazlı söndürme sistemleri) kullanılır ve tüm bu sistemler bina otomasyonu ve diğer güvenlik sistemleri ile birlikte entegre çalışır.

5000 Serisi Bosch Modüler Yangın Paneli

Benzersiz esneklik

Bosch, 5000 Serisi Modüler Yangın Paneli ile bir kez daha standartları yeniden belirliyor: Bu ürünle, kendi sisteminizi modüler yaklaşıma göre yapılandırabilir ve özel gereksinimlerinize göre genişletebilirsiniz. Tek looplu yalıtılmış bir kontrol panelinden gelişmiş bir panel ağına kadar seçim olanağı sunan modüler sistem, kurulumu ve kullanımı son derece basit yeniden kullanılabilir "tak-çalıştır" modüller ve değiştirilebilir muhafazaları ile fark yaratıyor. Sistem, tesis uygulamanızın yapısına ve boyutuna kolayca uyarlanabilir ve bu sayede, sadece gereksinim duyduğunuz bileşenleri almanıza olanak sağlar - ne daha fazlası ne daha azı.
Pratik CAN veri yolu bağlama özelliği, modüllerinizi kolayca takmanıza ya da değiştirmenize olanak sağlar, böylece modüller mümkün olan en kısa sürede devreye girer. "Tak çıkar" özelliği sayesinde sistemin gücünü kesmeden modülleri değiştirebilirsiniz. Sistem herhangi bir kesinti olmadan güvenliğinizi izlemeye devam eder.

Üstün kullanıcı dostu özellikleri

5000 Serisi panelinin kurulumu ve kullanımı son derece basittir ve net bir şekilde açıklanmıştır. Kullanıcı arayüzü, sezgisel işletime olanak sağlamak için geniş bir ekranla kullanım rahatlığı sağlanarak yeniden tasarlanmıştır Ayrıca, tüm göstergeler ve düğmeler doğrudan ilgili modülün üzerine yerleştirilmiştir, böylece daha rahat kullanımla birlikte operatör hataları en aza indirgenmiş olur. Yapılandırma güncellemeleri yerel veya uzaktan programlama ile bir dizüstü bilgisayar kullanılarak panele yüklenir.

Üstün bir güvenilirlik standardı

Merkezi işlemciyle sürekli kendini izleme özelliği, güvenilir bir işletim kontrolünü garanti eder. İsteğe bağlı olarak, Yedekli loop konfigürasyonu ve yedekli bir panel denetimcisi yardımı ile işlevsel bütünlük sağlanabilir. Bu, kurulum ve işletim sırasında otomatik diagnostikle desteklenir. Tüm modüller plastik muhafaza ile korunduğundan, zorlu çevre koşullarında da güvenle kullanılabilir. Modüler Yangın Paneli 5000 Serisi sistemiyle Bosch tüm endişelerinizi ortadan kaldırır.

www.guvenlikdanismanlik.com

NETWORK KAMERA

BOSCH IP CCTV çözümleri ile:

IP üzeriden izleme, kayıt ve yönetim
Esnek yapı ile her noktadan yönetim ve izleme
Sınırsız kullanıcı sayısı
MPEG-4 ve MPEG-2 çözümleri
iSCSI ve NVR Server çözümleri
Ölçeklenebilir yapı
IVMD ile Video İçerik Analizi
Kesintisiz kayıt (ANR)
Yatırımların korunması

Bosch’un yeni duyurusunu yaptığı iSCSI protokolü destekli RAID-5 disk dizinleri, NVR (Network Video Recorder) Server ihtiyacını ortadan kaldırarak IP kamera ve enkoderlerden gelen görüntülerin doğrudan disk dizinleri üzerine kaydını sağlıyor.

Bosch, IP tabanlı CCTV çözümlerine bir yenisini ekleyerek dünyada iSCSI protokolünü kullanan ilk CCTV üreticisidir.

iSCSI protokolü (IETF tarafından bulunmuştur), iletişim ve kayıt teknolojilerinin iki popüler protolünü (IP & SCSI) kendi üzerinde birleştiriyor. Bosch iSCSI ürünleri, VIP X serisi tüm enkoderler (VIPX1, X2, X1600) ve Bosch IP kameralar ile beraber kullanılabilir.

Bosch iSCSI disk dizinleri ile 6 TB veriyi tek bir ünite üzerinde saklamanız mümkün olmaktadır. Her diskin 500GB kapasitesi bulunmaktadır ve diskler aktif haldeyken değiştirebilir (hot-swappable) özelliktedir. 2 TB’lık Bosch iSCSI versiyonu ise, 500 GB’lık 4 diski üzerinde barındırmaktadır.

iSCSI, NVR Server donanımı ve yazılımı ihtiyacını ortadan kaldırmaktadır. Böylece IP kameralar ve enkoder cihazlarından gelen görüntüler, doğrudan iSCSI dizinleri üzerine kaydedilebilir. Ayrıca iSCSI dizinleri, Bosch VIP X1600 enkoderine ağdan bağımsız olarak doğrudan (cross kablo ile) bağlanabilir ve bu sayede ağ üzerinde ortaya çıkabilecek performans düşüklüklerinden (gecikme, paket kaybı vb.) veya kesintilerden etkilenme söz konusu olmaz. Bunun yanında ağ üzerindeki herhengi bir LAN switch portuna doğrudan bağlanabilir.

iSCSI ile NVR Server kullanımı ortadan kalkmasıyla NVR sunucu için gerekli güçlü (pahalı) donanım ve Windows 2003 Server yazılım ihtiyaçları da ortadan kalkmaktadır.

Bakımı çok daha kolaydır. Nedeni ise; işletim sistemi bakımları ortadan kalkar, patch kurulumu, virüs programı ve güncellemeleri söz konusu değildir. SNMP desteği ile tüm sistem bileşenleri ve performansı hakkında bilgiler gerçek zamanlı olarak izlenir ve kontrol edilebilir. iSCSI sistemini ölçeklendirmek çok kolaydır. Daha fazla kapasiteye ihtiyaç duyduğunuzda yapmanız gereken yeni bir Bosch iSCSI disk dizinini ağa bağlamaktır.

İNTERKOM

İtalyan İnterkom Sistem Piyasa’sının Lideri Comelit firması güçlü, dürüst ve teknik altyapısı güçlü firma arayışını Entegre Elektronik ile noktaladı.
Dünya’da 2 kablolu sistemlerde 240 daireye kadar çözüm üretebilen tek kuruluş olan Comelit aynı zamanda sadece 2 kablo üzerinden 600 metreye kadar video sinyallerini taşıyabilmektedir. Sahip olduğu 2 kablolu teknoloji tamamen dijital 2 kablolu sistemdir.

Drawing of computer; Size=240 pixels wide

Elektronik güvenlikte bir numara

www.guvenlikdanismanlik.com

ÇEVRE GÜVENLİK SİSTEMLERİ

Çevre güvenliğinde en önemli unsur hava ve iklim koşullarıdır. Sürekli değişen koşullarda sorunsuz çalışan sistem çözümlerinin deneyim ve özel uzmanlık
gerektirmektedir. Konumuna uygun olarak dışarıdan gelebilecek tehlikelerden önceden haberdar edilmesi amacıyla tesis edilen çevre güvenlik sistemlerinde algılama aracı olarak;

. Işın tipi dedektörler,
. Mikro dalga dedektörleri
. Tel çit üzerine kurulan fiber optik sensör kablo kullanılmaktadır.

Bu sistemler ayrıca CCTV sistemleri ile entegre edilmekte ve bu algılama çeşitleri birlikte veya ayrı ayrı kullanılarak entegrasyon desteklenmektedir.

GÜVENLİK SİSTEMİ HAKKINDA BİLGİLERİN ADI VE LİNKİ

KAMERA SİSTEMLERİ HAKKINDA BİLGİLER.

1

CCTV kamera sistemleri Tanıtımı Hakkında Bilgiler.

2

Güvenlik Kamera Sistemi Çeşitleri Hakkında Bilgiler.

3

CCTV Güvenlik Monitörü Teknik Şartnamesidir.

4

Örnek Güvenlik Kamera Sistemleri Teknik Şartnamesidir.

5

Örnek Kamera ve Alarm Sistemi Teknik Şartnamesidir.

6

Güvenlik Kamera Sistemleri Hakkında Önemli Detaylar.

7

IP kamera ve Entegre Güvenlik Sistemleri Hakkında Bilgiler.

8

Kamera Sistemleri Bilgilendirme Amaçlı Pdf Dosyasıdır.

9

Megapixel kamera sistemleri hakkında Bilgiler.

10

IR(infrared) güvenlik kamera sistemleri Hakkında Bilgiler.

11

IP ve Mobese Kamera Sistemleri Teknik Bilgileri.

KARTLI GEÇİŞ SİSTEMLERİ HAKKINDA BİLGİLER.

1

Kartlı Geçiş Sistemleri Hakkında Detaylı Bilgiler Bulunuyor.

2

Kartlı Geçiş Sistemleri Sitesidir.

3

PDKS Kartlı Giriş Sistemi Teknik Şartnamesidir.

HIRSIZ ALARM SİSTEMLERİ HAKKINDA BİLGİLER.

1

Hırsız Alarm Sistemleri Hakkında Teknik Bilgiler.

2

Hırsız Alar ve Çevre Güvenlik Sistemleri Teknik Bilgileri

3

Çevre Güvenlik Sistemleri Hakkında Teknik Bilgiler.

4

Örnek Hırsız Alarm Sistemi Teknik Şartnamesidir.

5

Hırsız Alarm Sistemleri Hakkında Bilgiler.

BİNA OTOMASYON SİSTEMLERİ HAKKINDA BİLGİLER.

1

Bina Otomasyon Sistemleri Teknik Bilgileri

2

Akıllı Binalar Hakkında Teknik Bilgiler.

3

Akıllı Bina Sistemleri hakkında.

4

Bina Otomasyonu Genel Bilgileridir.

YANGIN ALARM SİSTEMLERİ HAKKINDA BİLGİLER.

1

Yangın ihbar Sistemleri Hakkında Detaylı Bilgiler İçeren Makaledir.

2

FM200 Yangın Söndürme Sistemi Teknik Şartnamesidir.

3

Adresli Yangın Alarm Sistemleri Hakkında Bilgiler yer Alıyor.

4

Yangın Alarm Sistemleri Genel Özellikleri Hakkında Bilgiler.

XRAY CİHAZLARI HAKKINDA BİLGİLER.

1

Kapı Tipi Metal dedektörü Hakkında Bilgiler.

2

Xray Cihazı Teknik Şartnamesidir.

ARAÇ TAKİP SİSTEMLERİ HAKKINDA BİLGİLER.

1

Araç Takip Sistemleri Teknik Şartnamesidir.

SESLENDİRME SİSTEMLERİ HAKKINDA BİLGİLER.

1

Acil Anons Sistemleri Teknik Şartnamesidir.

ELEKTRONİK GÜVENLİK SİSTEMLERİ HAKKINDA BİLGİLER.

1

Güvenlik Sistemleri Hakkında Makalemiz.

2

Güvenlik Sistemleri Hakkındaki ikinci makalemiz.

3

WSS Güvenlik Sistemleri tanıtımı.

4

Araç İçi Kamera ve Görüntüleme Sistemleri Bilgileri.

GÜNEŞ VE RÜZGAR ENERJİ SİSTEMLERİ HAKKINDA BİLGİLER.

1

Güneş Enerjisi Sistemleri Hakkında Bilgiler.

2

Rüzgar Enerjisi Sistemleri Hakkında Bilgiler.

http://www.guvenlikdanismanlik.com/